Het wat en waarom rondom bloggen

This entry was posted in blog4bizz and tagged , , , .

Waarom zou je een weblog moeten beginnen?

De belangrijkste reden is wellicht het verbeteren van je vindbaarheid op internet; je Google ranking. Met elk artikel dat je schrijft, vergroot je jouw vindbaarheid. Je artikelen worden naar verloop van tijd door Google geïndexeerd. Houd hier dan ook rekening mee tijdens het schrijven van een artikel!

Natuurlijk moet jouw blog beschikken over zogenaamde zoekmachinevriendelijke URL’s. Dit zijn URL’s waarin zoekwoorden terugkomen. Een goed voorbeeld is nu.nl. Op deze site komt de titel van het artikel terug in de URL van het artikel. Google doorzoekt de URL’s van websites. Deze zijn dus cruciaal voor het behalen van een goede zoekmachinepositie!

Daarnaast biedt goede blogsoftware socialnetworkkoppelingen naar bijvoorbeeld Linkedin, Twitter, Hyves of Facebook. Deze koppelingen worden door jouw lezers gebruikt om het artikel te verspreiden onder hun vrienden, familie of collega’s. Dit is een zogenaamde virale marketingtechniek, die erg populair is op het moment. Jouw lezers doen namelijk een deel van jouw advertentie- en acquisitiewerk!

 • Zorg dat relevante zoekwoorden terugkomen in het artikel
 • Zorg voor relevante headers
 • Maak goede relevante weblinks aan met een goede omschrijving
 • Maak de  goede URL’s aan
 • Het blog maakt automatisch socialnetworkkopplingen aan

Wat moet ik schrijven en hoe vaak?

Het is misschien verleidelijk, maar schrijf niet alleen over jouw eigen bedrijf of producten. Dat werkt namelijk niet. Het “producten”-hoofdstuk van jouw website is hiervoor beter geschikt. Het ultieme doel van jouw blog is zorgen dat jouw artikelen “viral” worden. Dat betekent dat ze door lezers opgepakt en verspreid worden. Dit lukt eigenlijk alleen wanneer je artikelen schrijft die opmerkelijk zijn! Schrijf dus over dingen die je bezig houden, ontwikkelingen van je markt, interessant nieuws, etc. Nodig eens een prominent of beroemd persoon uit om een artikel voor je te schrijven. Dat maakt indruk en levert resultaten op!

 • Zorg voor opmerkelijke artikelen
 • Probeer niet te veel over jezelf te schrijven
 • Laat anderen artikelen schrijven (het liefst beroemd of prominent)

Leer jezelf aan minstens één keer per week een nieuw post te plaatsen. Dan ben je echt goed bezig!

Hoe ga je om met reacties op jouw artikelen?

Blog4bizz.nl platform biedt bezoekers de mogelijkheid om te kunnen reageren. Zet deze mogelijkheid nooit uit! Jouw bezoeker wil meedoen en zal wegblijven als hij / zij alleen maar moet luisteren en niet kan reageren. En wees niet bang voor negatieve reacties. Die horen er ook bij.

Wat je moet doen in het geval van een negatieve reactie is professioneel en inhoudelijk reageren. Pareer je de negatieve reactie, dan zal dit door lezers gewaardeerd worden!

 • Zorg ervoor dat mensen altijd kunnen reageren op jouw posts
 • Zie negatieve reacties niet als probleem, maar als kans
 • Haal spam en ongewenste reacties z.s.m weg

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>